Hoppa till sidans innehåll

Aidklätterkurs 1


VÅRDBERGET, STOCKHOLMsthlm-guidebyra-rgb

1 dag

1 540:- (som medlem i SKK)

Lär dig hantverket aidklättring. Förutom att en ny klättervärld kommer öppna sig och att din utomhussäsong förlängs så kommer du även bli en mer komplett och säkrare klättrare. Och kanske hägrar sedan en tur till någon storvägg i framtiden. Kursen följer Svenska Klätterförbundets normer för Aidklättring. Det innebär att huvudinstruktören är auktoriserad av Svenska klätterförbundet och att rekommenderat antal deltagare per instruktör efterföljs.

 Aidkurs Aidkurs Aidkurs

Detta är första steget av våra två kurser i aidklättring. Vi tycker att det är naturligt att dela upp inlärningen av Aidklättring i två delar Cleanaid och Teknisk aid. Dessa inriktningar ställer även olika krav på klippan, acessen på klippan och på själva klätterlederna. Därför har vi delat upp vår Aidkurs i två kurstillfällen där den första delen går över en dag på Vårdberget söder om Stockholm och som innehållsmässigt motsvarar Svenska Klätterförbundets norm för kurs i Aidklättring. Andra delen förlägger vi över en hel helg i Svartgöl utanför Linköping, där den första dagen är kurs i hantverket teknisk aid och andra dagen är vikt till egen klättring men med möjlighet till stöd från våra instruktörer.

På vår Aidkurs 1 har vi valt att fokusera på den del av aidklättringen som sker med hjälp av kilar, kamsäkringar och olika skyhooks. Alltså del del vi kallar CLEANAID och som inte lämnar några spår på klipporna. Det är denna del av aidklättringen som är nyttig att kunna för att exempelvis passera ett krux på en långtur.

Vår Aidkurs 2, består av teknisk aidklättring och användande av specialutrustning som; aidhammare, lost arrows, rurps, birdbeaks, aluheads, copperheads, funkyness device mm. Denna kurs kan endast bokas efter genomförd Aidkurs 1. Denna kurs förlägger vi till Svartgöl nära Linköping och görs då som en mix av en dags kurs och en dags egen klättring. En superkul helg för den tekniskt intresserade klättraren! Läs mer om Aidkurs 2

FÖR VEM LÄMPAR SIG KURSEN?
För att få utbyte av denna kurs bör du vara van utomhusklättrare. Du har kunskaper motsvarande grundkurs och fortsättningskurs i traditionell klättring på egna säkringar. Du kan alltså bygga ankare, fira dig från klippa på olika sätt samt klättrar som försteman på kil.

DETTA INGÅR I KURSAVGIFTEN

Vid aidkurs är det en fördel om deltagarna har egen klätterutrustning, men allt mesta finns att låna för den som behöver. Detaljerad utrustninglista skickas ut automatiskt vid bokning av kurs. Meddela oss per mail vilken utrustning du behöver låna.

Olycksfallsförsäkring ingår under kursen.

MER INFO och BOKNING av kursen

Uppdaterad: 19 DEC 2016 22:51

g

Stockholmsvecka  Bohuslän

6 aug - 12 aug 2018

Trad i Bohuslän

 Alpinvecka i Chamonix 16 - 29 Juli 2018

Alpinvecka i Chamonix 2018 16 - 22 Juli 23 - 29 Juli

 

Isklättring 2018

11-14 jan.

Isklättring
  

 gle-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html   

Postadress:
Stockholms KK - Klättring
SBA, Luntmakargatan 98
11351 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info