Hoppa till sidans innehåll

Aidklätterkurs 2


SVARTGÖL, LINKÖPING
sthlm-guidebyra-rgb

2 dagar

2 340:- (som medlem i SKK)

Lär dig hantverket teknisk aidklättring. Följ med på en helgkurs till östra Sveriges bästa klippa för aidklättring, Svargöl en bit utanför Linköping. Kursen följer Svenska Klätterförbundets normer för Aidklättring. Det innebär att huvudinstruktören är auktoriserad av Svenska klätterförbundet och att rekommenderat antal deltagare per instruktör efterföljs.

Aidkurs 2

Detta är andra steget av våra två kurser i aidklättring. Denna kurs är för dig som redan har gått Aidkurs del 1. Du har en väl inövad aidsekvens, vet hur du säkrar dig själv rep solo samt kan ledklättra en artificiell led av svårighetsgrade C1-C2. Du har även ett inövat system för rensning av aidled i brant och traverserande terräng med hjälp av jumars, daysis och aidstegar. Läs mer om Aidkurs 1

Denna andra del förlägger vi över en hel helg i Svartgöl utanför Linköping, där den första dagen är kurs i hantverket teknisk aid och andra dagen är vikt till egen klättring men med möjlighet till stöd från våra instruktörer. Övernattning sker i tält i närheten av klippan. En superkul helg för den tekniskt intresserade klättraren!

Vår Aidkurs 2, består av teknisk aidklättring och användande av specialutrustning som; aidhammare, lost arrows, rurps, birdbeaks, aluheads, copperheads, funkyness device mm.

FÖRKUNSKAPSKRAV

OBSERVERA att denna kurs endast kan bokas efter genomförd Aidkurs 1 eller samtidigt med bokning av Aidkurs 1

FÖR VEM LÄMPAR SIG KURSEN?
Du har gått vår Aidkurs 1 och har dessutom kunskaper motsvarande minst grund- och fortsättningskurs i klippklättring.

DETTA INGÅR I KURSAVGIFTEN

Klätterinstruktör auktoriserad av Svenska Klätterförbundet eller Norska Klätterförbundet. Vid aidkurs förutsätter vi att deltagarna har egen klätterutrustning. Viss utrustning finns att låna för den som behöver. Detaljerad utrustninglista skickas ut automatiskt vid bokning av kurs. Där framgår vad som kan lånas.

Olycksfallsförsäkring ingår under kursen.

MER INFO och BOKNING av kursen

Detta är andra steget av våra två kurser i aidklättring. Denna kurs är för dig som redan har gått Aidkurs del 1. Du har en väl inövad aidsekvens, vet hur du säkrar dig själv rep solo samt kan ledklättra en artificiell led av svårighetsgrade C1-C2. Du har även ett inövat system för rensning av aidled i brant och traverserande terräng med hjälp av jumars, daysis och aidstegar. Läs mer om Aidkurs 1

Denna andra del förlägger vi över en hel helg i Svartgöl utanför Linköping, där den första dagen är kurs i hantverket teknisk aid och andra dagen är vikt till egen klättring men med möjlighet till stöd från våra instruktörer. Övernattning sker i tält i närheten av klippan. En superkul helg för den tekniskt intresserade klättraren! 

Vår Aidkurs 2, består av teknisk aidklättring och användande av specialutrustning som; aidhammare, lost arrows, rurps, birdbeaks, aluheads, copperheads, funkyness device mm.

FÖRKUNSKAPSKRAV
OBSERVERA att denna kurs endast kan bokas efter genomförd Aidkurs 1 eller samtidigt med bokning av Aidkurs 1

Uppdaterad: 20 DEC 2016 22:30

g

Stockholmsvecka  Bohuslän

6 aug - 12 aug 2018

Trad i Bohuslän

 Alpinvecka i Chamonix 16 - 29 Juli 2018

Alpinvecka i Chamonix 2018 16 - 22 Juli 23 - 29 Juli

 

Isklättring 2018

11-14 jan.

Isklättring
  

 gle-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html   

Postadress:
Stockholms KK - Klättring
SBA, Luntmakargatan 98
11351 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info