Hoppa till sidans innehåll

Räddningskurs 2


HÄGGSTA, STOCKHOLMsthlm-guidebyra-rgb

1 dag

1 340:- (som medlem i SKK)

"Jag kommer aldrig klättra långtur med någon som inte kan kamraträddning!" sagt av kursdeltagare på räddningskurs 2 när denne insett hur komplicerad en räddning på klippa kan vara. Det säger väl egentligen allt... Räddning 2 är andra steget att bli ett säkrare replag. Våra auktoriserade räddningskurser på klippa följer Svenska klätterförbundets normer för räddning på klippa. Kursen är uppdelad på två dagar, boka en i taget eller båda under en helg.

Räddningskurs Räddningskurs Räddningskurs Räddningskurs

Kursen följer Svenska Klätterförbundets normer för Räddningskurs 2. Det innebär att huvudinstruktören är auktoriserad av Svenska klätterförbundet och att rekommenderat antal deltagare per instruktör efterföljs. Vår Räddningskurs 1&2 delas upp på två dagar. Det går bra att boka en dag eller båda.

Räddningskurs 1 fokuserar på räddning av andreman, hissystem, firning med skadad samt en hel del grundläggande metoder för räddning såsom escapa systemet, prusikklättring mm. Läs mer om Räddningskurs 1

Räddningskurs 2 fokuserar på avancerad räddning såsom räddning av försteman, multipel firning med skadad, omlokalisering av standplats, räddning av skdad klättrare på travers.

Egentligen borde alla som ledklättrar gå en räddningskurs på klippa. Det behöver inte vara så att man som klättrare ska råka ut för en stor olycka för att ha hjälp av de metoder vi lär ut på den här kursen. En svagare klättrare kan behöva stöd förbi kruxet på den där fina långturen och då kommer hjälphissen till pass... En nervös nybörjare behöver lite stöd på den höga firningen och så kom jämviktsfirningen väl till pass. Listan kan göras lång. Man blir alltså lite av problemlösare med de här metoderna i i bakfickan.

Men viktigast av allt. På samma sätt som som vi numera tar lavinkunskap, sällskap och räddningsutrustning för givet på vinterns toppturer och off-piste åk så är det självklart att vi som klättrare ska kunna hjälpa en skadad replagskamrat ner från klippan. Personligen skulle undertecknad, precis som ovan nämda kursdeltagare, aldrig klättra långtur med någon som inte kan räddning.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Obesevera att kursen endast kan bokas efter genomförd Räddningskurs 1 eller vid samtidig bokning av Räddningskurs 1

REKOMMENDATION
För att på bästa sätt ta till dig innehållet i kursen bör du ha förståelse för klättring över flera replängder. Genomförd fortsättningskurs klippklättring är en fördel.

DETTA INGÅR I KURSAVGIFTEN

Olycksfallsförsäkring under kursen
På räddningskurs förutsätter vi att deltagarna har personlig utrustning såsom sele, hjälm, skor, karbiner, slingor, kilar, friends... Om du har ett eget komplett rack för tradklättring så använd gärna det. Annars har vi givetvis all utrustning som du behöver. Meddela behov när du fått utrustningslista efter bokning.

MER INFO och BOKNING av kursen

Uppdaterad: 20 DEC 2016 22:28

g

Stockholmsvecka  Bohuslän

6 aug - 12 aug 2018

Trad i Bohuslän

 Alpinvecka i Chamonix 16 - 29 Juli 2018

Alpinvecka i Chamonix 2018 16 - 22 Juli 23 - 29 Juli

 

Isklättring 2018

11-14 jan.

Isklättring
  

 gle-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html   

Postadress:
Stockholms KK - Klättring
SBA, Luntmakargatan 98
11351 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info