Hoppa till sidans innehåll

Sportklätterkurs led


RYSSGRAVEN, STOCKHOLMsthlm-guidebyra-rgb

1 dag

1 340:- (som medlem i SKK)

Lär dig allt du behöver för att komma igång med ledklättring utomhus på borrbultade leder. Efter en fullständig Sportklätterkurs kan du självständigt toppreps- och ledklättra utomhus på klippa med hjälp av fasta ankare och borrbultar. Under denna kursdag lär du dig ledklättra borrbultade leder utomhus på klippa. All utrustning ingår. Instruktören på denna kurs är Auktoriserad Sportklätterinstruktör genom SKF Svenska Klätterförbundet.

Sportkurs

Vår tvådagars sportklätterkurs är uppdelad på två dagar där den första dagen är en en topprepskurs och den andra dagen en ledklätterkurs. Du kan välja mellan att boka endast en av dagarna eller båda två.

DAG 1 lär du dig topprepsklättring och en metod för firning nedför klippa samt att rigga rep för firning och klättring. Du lär dig också en hel del om utrustning, acess mm. Läs mer om dag 1

DAG 2 lär du dig att ledklättra borrbultade leder utomhus på klippa.

Kursen följer Svenska Klätterförbundets normer för sportklätterkurser. Det innebär att huvudinstruktören är auktoriserad av Svenska klätterförbundet och att rekommenderat antalet deltagare per instruktör efterföljs. Kursen går över en dag och förläggs till Ryssgraven, en av Stockholmsområdets bultade klippor.

Drömmer du om att resa och klättra så är detta verkligen kursen för dig. Lär du dig sportklättra så blir plötsligt mängder av fin klättring lättillgänglig på många vackra platser runt om i världen. Efter kursen kan du även boka en privat "Sportklätterkurs multipicht", vilket öppnar upp ännu större områden för klättring.

FÖR VEM LÄMPAR SIG KURSEN?

Krav på förkunskap är genomförd Sportklätterkurs topprepskurs eller grundkurs klippklättring utomhus. Du ska alltså ha grundläggande utrustningskunskap, kunna kommandon för topprepsklättring och kunna säkra en klättrare på topprep samt kunna använda ett borrbultat ankare för topprepsklättring och firning.

DETTA INGÅR I KURSAVGIFTEN

Sele, hjälm, skor och alla annan nödvändig klätterutrustning
Klätterinstruktör auktoriserad av Svenska Klätterförbundet
Olycksfallsförsäkring under kursen.

MER INFO och BOKNING av kursen

Uppdaterad: 19 DEC 2016 22:43

g

Stockholmsvecka  Bohuslän

6 aug - 12 aug 2018

Trad i Bohuslän

 Alpinvecka i Chamonix 16 - 29 Juli 2018

Alpinvecka i Chamonix 2018 16 - 22 Juli 23 - 29 Juli

 

Isklättring 2018

11-14 jan.

Isklättring
  

 gle-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html   

Postadress:
Stockholms KK - Klättring
SBA, Luntmakargatan 98
11351 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info