Hoppa till sidans innehåll

Dani,Dave och Said (13 aug. 19.30)

03 MAJ 2010 13:32
Dani Andrada, Dave Graham och Said Belhaj
  • Skapad: 03 MAJ 2010 13:32

Spanjoren Dani Andrada kan kanske ses som världens kanske "meste" klättrare. Med över 2500 leder av 8a eller hårdare samt runt 500 förstabestigningar kan man här prata om sann hängivenhet. Bland de hårdaste hittar vi bl a "La Novena Enminenda" 9a+ i Santa Linya (Spanien) eller en av hans favoriter, den moderna klassikern "Humildes pa Casa" 8c i Oliana (Spanien). Han har satt upp boulderlika leder, graderade 9b samt vunnit både världscuptävlingar i bouldering samt VM i Speed. Efter snart 20 år som klätterproffs är han lika motiverad som alltid och siktar ständigt på nya mål. 

Amerikanen Dave Graham är för de flesta inget obekant namn. De senaste 10 åren har han legat i framkanten för hård bouldering och sportklättring. Med bl a flera 8C boulders samt flera 9a (däribland en tidig bestigning av "Action Directe" i Frankenjura, Tyskland) och 9a+ leder under västen ses han som en av de bredaste inom modern friklättring. Han har de senaste åren ständigt varit på resande fot och vart han än hamnar så går han inte obemärkt förbi. 

Göteborgaren Said Belhaj  har klättrat i nästan 20 år och de senaste 10 åren professionellt. Han var medlem i Svenska landslaget i 10 år men har de senaste åren nästan uteslutande satsat på resande och utomhusklättring i närmare 30 länder. Med on-sight som favoritgren har han gjort flera 8b samt en 8b+. På red-point han även klättrat flera 8c+, en 9a samt 8c förstabestigning. Genom sina resor och tävlingar känner han både Dani (som han första gången träffade på EM i Nurnberg, Tyskland -98) och Dave (träffades första gången i Utah, USA -99) och de klättrar ofta ihop runt om i världen.

(Med all denna erfarenhet och kunskap ska det bli spännande och intressant att se vad de kan tillföra till årets klätterfestival!)
 

Stockholm climbing festival SM-2010

Postadress:
Stockholms KK - Klättring
SBA, Norrtullsgatan 36
11345 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info