Hoppa till sidans innehåll

Accessen säkrad på Finnsvedsberget

01 JUL 2010 10:17
Värmdö kommun har beslutat att avslå en dispens från strandskyddet i närheten av Finnsvedsberget, bla efter ett remissvar från klätterförbundet. En nybyggnation skulle förmodligen hota accessen till klippan.
  • Skapad: 01 JUL 2010 10:17

Jonas Paulsson på förbundet skriver följande:

 

Tidigare i våras blev vi kontaktade av Värmdö kommun där de bad oss inkomma med ett remissyttrande för en eventuell utbyggning av området intill Finnsvedsberget. Den eventuella byggnationen skulle kräva en dispens från strandskyddet.

Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutade att avslå ansökan om dispens från strandskyddet. I nämndens beslut står bland annat:

 

"Fastigheten används av klätterklubbar på grund av sina fina klippor i direkt anslutning till vattnet. Här finns ett flertal markerade klätterleder av varierande svårighetsgrad. De vackra omgivningarna medger fina naturupplevelser. Svenska klätterförbundet har i ett yttrande motsatt sig en exploatering inom fastigheten då en sådan åtgärd kan innebära en privatisering som utgör ett hinder för att nå klätterlederna."

 

Det är med glädje vi kan konstatera att klättringen vid Finnsvedsbergen kan utövas som tidigare och vi i Accesskommittén vill härmed tacka er i klubbarna som ställde er bakom vårt remissyttrande.

 

Skribent: Gustav Öhman

 

Grafisk verksamhetsplan.png

e-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html   

Postadress:
Stockholms KK - Klättring
SBA, Norrtullsgatan 36
11345 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@klatterklubben....

Se all info