Hoppa till sidans innehåll

Climb out i Häggsta 17-18 september

01 SEP 2011 08:48
Varje år ordnar klubben en klätterträff i Häggsta och bjuder in medlemmar och andra klättrare. Årets Häggstaträff kommer att gå av stapeln 17-18 september. Det blir klättring och aktiviteter i dagarna två! Hjärtligt välkommen!

  • Skapad: 01 SEP 2011 08:48

Program lördag 17 september

Hela dagen - Klättertipsrunda. Den sedvanliga klättertipsrundan pågår hela dagen. Klättra leder och svara på tipsfrågorna som finns uppsatta på lederna. Ta gärna med egen penna. Prisutdelning efter middagen.

Kl 10 - Vill du klättra topprep, men har inget rep? Har du ingen att klättra med?Samling för de som vill klättra topprep eller behöver replagskamrat. Klubben sätter upp några topprep.

kl 10 - Grönt kort-kurs. För dig som vill lära dig säkra och klättra självständigt på topprep. Även för föräldrar som vill lära sig säkra sina barn. Begränsat antal platser. För att säkra en plats anmäl dig till This is a mailto link. Samling kl 10 på lördagen. Uppklättring 13-15.

Kl 15-16 - Slacklinetävling. Två klasser: upp till 14 år, och över 14 år. Det finns linor uppsatta från kl 12 för uppvärmning. Prisutdelning i barnklassen efter tävlingen. Prisutdelning i vuxenklassen sker efter middagen på Flottsbro på kvällen.

Kl 15 - Klubben bjuder på fika vid slacklinetävlingen.

kl 19 - Gemensam middag på Flottsbro värdshus, ca 1 km från klippan. Anmäl dig helst innan om du vill äta så att vi vet hur mycket mat som behövs. Hör av dig om du är vegetarian eller är alergisk mot någon mat. Middagen kostar 100kr och betalas kontant på plats. Dryck finns till självkostnadspris.

kl 20 - Prisutdelning för slackline-tävling och klättertipsrunda. Fina priser från bl.a. Petzl och La sportiva (C2 Vertical Safety) och biljetter till Crimper klätterfilmsfestival.

kl 20.30-21.30 - Föredrag med Hanna Mellin! Hanna berättar om hur du kan klättra större och längre, alltså ge dig upp på riktigt stora väggar. Hon visar bilder och inspirerar till riktiga långturer.

Program söndag 18 september

Kl 10 - Vill du klättra topprep, men har inget rep? Har du ingen att klättra med? Samling för de som vill klättra topprep eller behöver replagskamrat. Klubben sätter upp några topprep.

Hur hittar jag dit?

Här finns mer infomation om klippan och hur du hittar dit:

Häggsta på Sverigeföraren

Boende

Campar gör vi på Flottsbro camping. Det finns både stugor och plats för tält. www.flottsbro.se

Jag har aldrig klättrat ute, kan jag komma ändå?

JA! Du är varmt välkommen! Kl 10 både lördag och söndag kommer det finnas möjlighet att prova på att klättra ute. Det finns utrustning att låna om du inte har egen. Du kan även passa på att anmäla dig till grönt kort-kursen (se ovan). Och du är väldigt välkommen på middagen på kvällen. Det är ett perfekt tillfälle att lära känna fler klättrare!


Varmt välkomna!

 

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor! This is a mailto link

Skribent: Helena Brogren

 

Grafisk verksamhetsplan.png

e-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html   

Postadress:
Stockholms KK - Klättring
SBA, Norrtullsgatan 36
11345 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@klatterklubben....

Se all info