Hoppa till sidans innehåll

Årsmötet i sammandrag

20 FEB 2013 16:49
Ett 30-tal medlemmar hade tagit sig till Engelens källare för att delta i Stockholms klätterklubbs årsmöte 2013. Ordföranden Robert Rosenzweig höll ett inledningstal där han beskrev klubbens positiva utveckling under fjolåret, och särskilt framhöll att SKK ligger i framkant som nätverksbildare inom isklättringen i Norden. Talet avslutades med att ordföranden aviserade sitt personliga beslut att avgå.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2018 22:16

På borden dukades det fram varmrätt och dryck medan årsmötet öppnades och de sedvanliga frågorna om mötets stadgeenliga utlysande, föredragningslista etc. avhandlades. Det gångna årets verksamhets- och förvaltningsberättelser las fram. Klubbarrangemangen 2012 (inklusive isklätterträffen i Trängslet, jan 2013) var få men lyckade. Ungdomssektionen som består av ett tiotal drivna unga förmågor, under ledning av Adam Herring och Viktor Wiksell, hade i fjol ett träningsläger på Åland och planerar för ett läger på Västkusten i år. Klubben har en mycket god ekonomi med omkring 300 000 kr på bankkontot, som framöver behöver användas så att de kommer verksamheten och medlemmarna till del. Revisionsberättelsen lästes upp, där fanns inga synpunkter på förvaltningen och årsmötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för 2012.


Beslut togs om att medlemsavgifterna lämnas oförändrade. Styrelsen hade inga motioner, och inga motioner från medlemmarna hade inkommit för årsmötet att ta ställning till. Ett par saker infogades däremot för diskussion under punkten övriga frågor.


Sittande ordföranden och sekreteraren, Gustav Öhman, meddelade att de valt att avträda sina poster. Vid valet av ny styrelse godkändes valberedningens (Alex Raofinia och Jacob Sternius) förslag i sin helhet. Den nyvalda styrelsen höll efter årsmötets avslutande ett kort konstituerande möte för att fastställa fördelningen av poster och uppdrag. Styrelsens sammansättning 2013 är som följer.


Ordförande: Lucas Wahlund

Kassör: Manne Forsdik

Sekreterare: Gustav Forssell

Ledamöter: Robert Rosenzweig (vice ordf.), Mattias Ågren (medlemsansv.), Sara Fagerstedt (suppleant)


Till valberedning omvaldes Alex Raofinia och Jacob Sternius. Till revisor omvaldes Eva Käll (extern).


Under övriga frågor pejlade Jacob Sternius medelst handuppräckning intresset för att skaffa någon typ av klubblokal. Intresset hos de närvarande medlemmarna syntes dock vara svalt.


Efter årsmötets avslutande vidtog ett underhållande föredrag - på klingande göteborgska - av Said Belhaj, som i korthet skildrade sin bana från träd- och fasadklättrare i barndomen till dagens kringflackande proffsliv som sportklättrare. Därpå följde en fotoexposé från några av hans senaste klätterturnéer på tre olika kontinenter. Said som även är en passionerad musiker (multiinstrumentalist) avrundade genom att spela ett stycke på en australiensisk-aboriginsk didjeridoo!


Somliga mötesdeltagare hängde kvar över ett extra glas eller två. Det pratades glatt om bedrifter på klipp- och isväggarna, och inte minst brainstormades inför firandet av klubbens 40-årsjubileum som infaller i år. Klubbåret 2013 har börjat!

Skribent: Mattias Ågren

 

Grafisk verksamhetsplan.png

e-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html   

Postadress:
Stockholms KK - Klättring
SBA, Norrtullsgatan 36
11345 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@klatterklubben....

Se all info