Hoppa till sidans innehåll

Mer om Häggstaträffen - Climb out

19 AUG 2010 08:26
Stockholms klätterklubb bjuder in till climb-out i Häggsta 4-5 september. I år ordnar klubben en tvådagarsträff med middag på Flottsbro camping som ligger ca 1 km från klippan.
  • Skapad: 19 AUG 2010 08:26

Stockholms klätterklubb bjuder in till climb-out i Häggsta 4-5 september.

 

 I år ordnar klubben en tvådagarsträff med middag på Flottsbro camping som ligger ca 1 km från klippan. Häggstaklippan var en av de fösta kända klätterklipporna i Sverige och det har ordnats träffar här sedan 70-talet. Klippan ligger belägen vid Albysjön ca 30 min bilfärd söder om Stockholms centrum. Här finns ett stort antal leder från 3a till 7c+, mestadels trad. Känner du inte till Häggsta, spana in klippan i Sverigeföraren:

 

Middag: middagen kommer att starta vid sex på lördag och kommer att kosta 100 kr per person. Öl och vin kommer att finnas till försäljning. Robin Dahlberg kommer att ha bildvisning och prata om dynamiska fall. När du bestämt dig för att komma på middagen, släng gärna iväg ett mail till This is a mailto link så vi får ett hum om hur många som kommer.

Vegetarian? Allergisk mot något? Maila så kan vi fixa mat till dig med.

Boende: Tälta rekommenderas i första hand att göras på Flottsbro Camping som är belägen ca 1 km från klippan och det är också där vi kommer att ha festen. Priset per natt och tält är 115 kr. Tältplats kan bokas direkt på Flottsbro Campings hemsida.(http://www.flottsbro.se). Det går även att hyra stugor för den som vill det.

Transport parkering etc.: Lättast går det att ta sig till klippan med bil men det går även att ta sig till klippan med pendeltåg och buss eller med tunnelbana till Massmo och ca 30 min promenad. Sök på S:t Botvids begravningsplats i SLs reseplanerare (www.sl.se) PARKERING FÅR ENDAST SKE PÅ DEN STORA PARKERINGEN VID KAPELLET och inte i de små parkeringsfickorna som ligger närmare klippan, dessa är till för kyrkogårdens besökare. För detaljerad vägbeskrivning, se Sverigeföraren. Har du ingen att klättra med eller är ny på utomhusklippa? Lugn, vi ordnar någon att klättra med och det kommer att finnas topprep uppsatta för dem som är grön på klippa. Saknar du hjälm eller sele? Klubben har utrustning att låna ut. Skicka ett mail till This is a mailto link så fixar vi det.

Vi ses i Häggsta!

Skribent: Gustav Öhman

 

Grafisk verksamhetsplan.png

e-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html   

Postadress:
Stockholms KK - Klättring
SBA, Norrtullsgatan 36
11345 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@klatterklubben....

Se all info