Hoppa till sidans innehåll

Aidklätterkurs 1


VÅRDBERGET, STOCKHOLMsthlm-guidebyra-rgb

1 dag

 

Denna auktoriserade aidklätterkurs är första steget av våra två kurser i hantverket aidklättring. Under denna väldigt innehållsrika kurs lär du dig egentligen allt du behöver för att komma igång, men fokus är på systemen för solosäkrad klättring och rensning av en artificiell klättertur. Du kommer att få klättra och rensa flera leder av svårighetsgraden C1-C3.

 

På denna kurs ligger största delen av fokuset på den del av aidklättringen som sker med hjälp av kilar, kamsäkringar och olika skyhooks. Alltså den del vi kallar clenaid och som inte lämnar några spår på klipporna. Det är framförallt denna del av aidklättringen som är nyttig att kunna för att exempelvis passera ett krux på en långtur. 

Vi diskuterar  och jämför Cleanaid och Teknisk aid utifrån acess och klätteretik. Då dessa inriktningar ställer olika krav på klippan, acessen på klippan och på själva klätterlederna. Under kursens gång får du även pröva på att använda utrustning för teknisk aid, såsom hammare, mejsel, aluheads och rurps etcetera. 

FÖR VEM LÄMPAR SIG KURSEN?
För att få utbyte av denna kurs bör du vara van utomhusklättrare. Du har kunskaper motsvarande grundkurs och fortsättningskurs i traditionell klättring på egna säkringar. Du kan alltså bygga ankare, fira dig från klippa på olika sätt samt klättrar som försteman på kil.

MER INFO och BOKNING av kursen

Uppdaterad: 19 DEC 2016 22:51

 

e-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html   

Postadress:
Stockholms KK - Klättring
SBA, Norrtullsgatan 36
11345 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@klatterklubben....

Se all info