Hoppa till sidans innehåll

Räddningskurs 1 + 2


sthlm-guidebyra-rgb

3 dagar

 

Egentligen borde alla som ledklättrar gå en räddningskurs på klippa. Det behöver inte vara så att man som klättrare ska råka ut för en stor olycka för att ha hjälp av de metoder vi lär ut på den här kursen. En svagare klättrare kan behöva stöd förbi kruxet på den där fina långturen och då kommer hjälphissen till pass... En nervös nybörjare behöver lite stöd på den höga firningen och så kom jämviktsfirningen väl till pass... Listan kan göras lång. Man blir alltså lite av problemlösare med de här metoderna i i bakfickan.

Men viktigast av allt. På samma sätt som som vi numera tar lavinkunskap, sällskap och räddningsutrustning för givet på vinterns toppturer och off-piste åk så är det självklart att vi som klättrare ska kunna hjälpa en skadad replagskamrat ner från klippan. Personligen skulle undertecknad, precis som ovan nämda kursdeltagare, aldrig klättra långtur med någon som inte kan räddning.

KURSNORMER
Kursen följer SKF Svenska Klätterförbundets nya normer (2021) för räddningskurser.
Alla instruktörer är SKF auktioriserade klippklätterinstruktörer.
Max 4 deltagare per instruktör.
Kurstid på på totalt 24 timmar (12 timmar per kurs)

KURSERNA 
Räddningskurs 1 fokuserar på räddning av andreman, hissystem, firning med skadad samt en hel del grundläggande metoder för räddning såson escapa systemet. 
Räddningskurs 2 fokuserar på avancerad räddning såsom räddning av försteman, multipel firning med skadad, omlokalisering av standplats, räddning av skdad klättrare på travers. 

FÖRKUNSKAPSKRAV
Genomförd grund- och fortsättningskurs i klippklättring eller motsvarande kunskaper.

MER INFO och BOKNING av kursen

Uppdaterad: 20 DEC 2016 22:27

 

e-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html   

Postadress:
Stockholms KK - Klättring
SBA, Norrtullsgatan 36
11345 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@klatterklubben....

Se all info