Hoppa till sidans innehåll

Presentation


Verksamhet och vision

Stockholms Klätterklubb verkar sedan starten 1973 för att främja lättillgänglig och säker uteklättring av hög kvalitet för sina medlemmar, och i förlängningen för alla aktiva klättrare och klätterintresserade i Stockholmsområdet.

I konkret bemärkelse innebär detta att klubben ...

erbjuder kurser i alla de olika formerna av av uteklättring, på grund- och fortsättningsnivå, i samarbete med auktoriserade utbildare.

genomför regelbundna materialkontroller, och vid behov underhåll, av fasta bultar och fästpunkter (ankare) på klipporna omkring Stockholm, i samarbete med andra föreningar och förvaltare.

anordnar aktiviteter på temat uteklättring och bergsport, såsom klätterträffar (Häggstaträffen och Stockholm Climbing Festival är återkommande arrangemang), föredrag/bildvisningar och tävlingar.

Access

Access är nödvändigt att vara medveten om för alla som utövar klättring utomhus. Den nationella accesskommittén med representanter från klätterklubbar i hela landet arbetar för att på kort och lång sikt säkra tillgången till klippor och berg för klättring. Bibehållen access förutsätter goda relationer till markägare och naturvårdare, samt ställer krav på klättrarnas beteende (se SKK:s etiska policy). Access till en specifik klippa beror ofta på föränderliga faktorer och det är därför viktigt att hålla koll på accessinfo löpande. Vad som gäller för närvarande på klipporna runtom Stockholm, liksom i hela landet kan du slå upp i Svenska Klätterförbundets accessadatabas.

Frågor eller synpunkter som gäller access-aspekten i samband med Stockholm Klätterklubbs verksamhet kan ställas till accessansvariga i klubben, genom e-post till This is a mailto link.

Bibliotek

Stockholms Klätterklubbs bibliotek administreras av Svenska Klätterförbundets kansli. Vill du låna böcker om klättring? Kontakta idrottskonsulent Jonas Paulsson.

Bultning

Bultkommittén är ett samarbetsorgan mellan klätterklubbarna i Stockholmsområdet, som har till uppgift att se över och förbättra säkerheten för (sport)klättrare på Stockholmsklipporna. Dess huvudsakliga arbete består i att kontinuerligt ersätta gamla bultar med nya, och sätta upp moderna firningsankare där sådana saknas. Bultkommittén informerar om sitt arbete genom en egen blogg. Kommittén vill gärna ha in tips om bultar som behöver bytas, och kan nås med e-post till This is a mailto link.

Juniorverksamhet

Klubben bedriver träningsverksamhet för juniorer i begränsad skala, där inne- och uteklättring varvas alltefter årstid och deltagarnas önskemål.

Kursverksamhet och utbildning

Stockholms Klätterklubb är sedan 2013 partnerorganisation till Stockholms Guidebyrå, som är en etablerad och högst kompetent arrangör av klätter- och utelivskurser. Se fliken Kurser för mer information.

Utlåning av klätterutrustning

Som medlem har du möjlighet att låna klätterutrusning av klubben. Utrustning för klippklättring lånas ut i hela set, bestående av sele, en långslinga, hjälm, fyra skruvkarbiner, en vanlig karbin med kilpetare, två prusiksnören och en repbroms. Det finns även några isyxor och stegjärn att låna, samt viss lavinutrustning. För mer information skriv till This is a mailto link. OBS! Av säkerhetsskäl finns inga klätterrep för utlåning.

Stadgar

Läs SKK:s stadgar!

Etisk policy

Läs SKK:s etiska policy!

Stockholms KK - Klättring

Bildad 1973-05-05
Föreningsnummer 32138-65
Postadress SBA, Norrtullsgatan 36
11345 Stockholm
Leveransadress SBA, Norrtullsgatan 36
11345 Stockholm
Telefon [saknas] Information
E-post info@klatterklubben....
Faktura e-post info@klatterklubben....
Hemsida https://www.klatterklubben.com
Bankgiro 5623-4313
Organisationsnummer 802014-9822
Föreningens hemsidor

 

e-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html   

Postadress:
Stockholms KK - Klättring
SBA, Norrtullsgatan 36
11345 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@klatterklubben....

Se all info