Klätterresa Sundsvall 5-8 september

Häng med på Sundsvallsträff och njut av Sundsvalls breda klipputbud! Vi utgår från Gaffelbyns vandrarhem och har några fantastiska dagar tillsammans i norr. Vi bor i dubbelrum på Gaffelbyns vandrarhem och räknar med 3 fina klätterdagar, bilresa till Sundsvall på torsdag kväll och återresa mot Stockholm på söndag eftermiddag/kväll.

Praktisk information

⇒ Datum: 5-8 sept

⇒ Resa: Ordnas på egen hand, vi kollar möjligheter till samåkning med er som bokar. Bilresa från Stockholm tar ca 4 timmar.

⇒ Kostnad: 700 kr

⇒ Övriga kostnader: Resa och måltider bekostas på egen hand. Det finns stort gemensamt kök där vi bor. Klubben bjuder på middag en av kvällarna.

Om boendet

Vi bor 3 nätter (tors-sön) på trevliga Gaffelbyns vandrarhem. Vi bor i dubbelrum med gemensamma badrum. Vi räknar med 3 fina klätterdagar, bilresa till Sundsvall på torsdag kväll och återresa mot Stockholm på söndag eftermiddag/kväll.

Klättringen i Sundsvall

De flesta lederna är i 5B-6C registret och det är grader som brukar passa dom flesta. Många leder är välbultade och passar även för den som inte är så van att leda. Flera av oss som arrangerar resan hittar på klipporna och kan peka ut lämpliga leder för dig som nybörjare men även guldkornen för dig som erfaren klättrare. Det finns givetvis även leder i det övre registret för den som känner sig manad.

Vi räknar med att klättra på Brattberget och Midskogsberget. Brattberget är en mäktig klippa som ligger på en udde vid havet och bjuder på ett antal mycket fina sportleder, här finns också en del tradleder. Det går utmärkt att bada här om man vill då klippan ligger endast ett par meter från strandkanten. Midskogsberget är en fin sportklippa med leder i ett brett gradspann, med kort anmarsch.

Det finns också några klassiska tradleder t.ex. Skrubben. Bergarten är granit. Det finns ett vindskydd på bergets topp där det går utmärkt att övernatta för dig eventuellt vill ordna med eget boende.

Midskogsberget är en fin sportklippa med leder i ett stort gradspann, från 4c-8c. Den ligger lite inåt landet och anmarschen är kort.

Rekommenderade förkunskaper

Fördelaktigt med fortsättningskurs eller motsvarande kunskaper. Minst grundkurs klippa eller motsvarande förvärvad kunskap, för montage av topprep från olika typer av bultar eller på kil.

För vem

Välkommen att delta är du som medlem i Stockholms Klätterklubb. Är du inte medlem än? Inga problem, skicka in din medlemsansökan så är du välkommen att delta. Medlemsskapet kostnar 350 kr per år. Läs mer här.  Är du medlem i en annan klubb men vill hänga med på resan? Betala stödmedlemsskap  så är du också välkommen att delta.

FULLBOKAT!

Resan är fullbokad. Skriv upp dig på reservlistan så hör vi av oss om det blir några platser lediga.

Reservlista 

Frågor? 

Frågor kring resan? Maila Reneé Hydén på renee@astrea.se