Stockholms Klätterklubb grundades 1973 och är en av Sveriges största föreningar för klättrare.

Stockholms Klätterklubb finns till för dig som älskar uteklättring och tar varje tillfälle att sända, liksom för dig som är nyfiken och gärna vill prova på att klättra under bar himmel, under trygga former! Klubbverksamheten är huvudsakligen inriktad på de stadsnära klipporna i Stockholmsområdet, och de fina möjligheterna till klättring de erbjuder, men du behöver inte vara stationerad i Stockholm för att bli medlem.

Stockholms Klätterklubb är självfallet ansluten till Svenska Klätterförbundet och de internationella klätterorganisationerna UIAA och IFSC vilket bland annat innebär att alla medlemmar omfattas av en klätterförsäkring. Vi samarbetar även med Vertical Velocity när det kommer till utbildning. Vi är sedan start medlem av Stockholms Klätterförbund, som bultar och vårdar klippor i regionen.

Årsmötet genomförs varannat år, där du som medlem kan delta, nominera och motionera till klubben. Mellan årsmötena är du varmt välkommen att kontakta styrelsen för att få information om hur du kan engagera dig eller ställa frågor till oss.

Ny hemsida från 20221229 – Du hittar arkivet från den gamla hemsidan här

Formalia

Våra stadgar kan du ta del av här: länk