Oktoberaktiviteter i Stockholm

För att avrunda säsongen bjuder vi in till två lokala klätterträffar under Oktober månad (i mån av bra väder). Den traditionsenliga Häggstaträffen är först ut. Här får tradklättringen störst fokus men Häggsta erbjuder även ett gäng sportleder för dig som är sugen. Lever du och andas sportklättring är säsongsavslutningen på kanalklippan näst på tur i datumordning där vi njuter av en härlig dag tillsammans vid kanalen och sedan avslutar med gemensam middag på den närliggande restaurangen Pong. Läs mer om aktiviteterna nedan och kom ihåg att anmäla dig om du vill hänga med på middagen. Hoppas vi ses där!

14 oktober – Häggstaträffen 2023 

Kom som du är, klättra med oss, få en snygg SKK-tshirt och ha en kul dag med oss. Ingen föranmälan krävs.

Klubben bjuder på lunch vid 12:30 nere vid grillplatsen.

Inte klättrat i Häggsta innan? Vi hänger topprep för dig som har grönt eller rött kort vid rampväggen och omöjliga väggen. Häggstas ”rampvägg” är ett perfekt ställe för en introduktion i uteklättringen, medan omöjliga väggen bjuder på lite tuffare leder.


Om Häggstaklippan: 
Häggsta är klätterklippan i Botkyrka där svensk klippklättring en gång startade, och har leder som daterar tillbaka till 1930-talet. Klättra trad och känn historiens vingslag! Häggsta bjuder på en handfull sportleder i de enklare graderna, och många av lederna, både trad och sport kan klättras på topprep tack vare den rika tillgången på ankare vid toppen.

Hitta hit: https://goo.gl/maps/t2xyUWhYpe75oPDTA

 

 Dagens program

10:00 Start – representanter från klubben är på plats

12:30 Klubben bjuder på enklare lunch vid grillplatsen

18:00 Avslutning

28 oktober – Säsongsavslutning vid Kanalklippan

Vi avrundar säsongen med sportklättring vid kanalklippan – och avslutar det hela tillsammans med middag på den närliggande restaurangen Pong.

Om kanalklippan:

Centralt belägen vid Danvikstull bjuder Kanalklippan på ett stort antal fina leder i registret grad 5 och uppåt. Topprepsklättring är möjlig, men görs enklast genom att någon först leder.

Dagens program

13:00 Start – representanter från klubben är på plats

16:30 Vi förflyttar oss bort mot Pong Henriksdal. Föranmälan krävs, enbart för medlemmar.

Anmäl dig till middagen här!

Hitta hit: https://goo.gl/maps/MaziGj9gCkVxnAmMA 

 

Du som deltar på aktiviteterna rekommenderas ha kunskap motsvarande grundkurs eller högre, och klättringen sker under eget ansvar.